[[[LIVE SPORT-@]Suomi - Ruotsi Elää Online 2023-01-09

Internetissä voit käyttää tunnistautumiseen sähköistä henkilökorttia (e-legitimation). Henkilökorttia haetaan Ruotsin veroviranomaiselta. Kun haet henkilökorttia veroviranomaiselta, saat samalla myös sähköisen henkilökortin, jolla voit tunnistautua viranomaispalveluihin verkossa. Ruotsiin muuttaessasi sinun on ensi töiksesi järjestettävä päivittäiset raha-asiasi. Sinun kannattaa avata tili paikalliseen pankkiin ja hankkia maksukortti, niin että työnantaja voi maksaa sinulle palkkaa ja voit itse tehdä tilisiirtoja.

🔴Watch Live▶️ https://play2tv.live/sverige-finland/

🔴Watch Live▶️ https://play2tv.live/sverige-finland/

Jos tarvitset kiireellisesti hoitoa terveyskeskuksen aukioloaikojen ulkopuolella, ota yhteyttä 1177:ään, mistä sinut ohjataan lähimmälle päivystyspoliklinikalle. Työttömyyskassaan kuuluminen on Ruotsissa vapaaehtoista. Työttömyyskassan jäsenyyttä harkitsevan on hyvä muistaa, että palkansaaja kuuluu yleensä työskentelymaan työttömyyskassaan. Jos muutat Ruotsiin ja työskentelet siellä, sinun tulee liittyä ruotsalaisen työttömyyskassan jäseneksi. Selvitä kotimaasi työttömyyskassasta, miten voit siirtää jäsenyytesi ruotsalaiseen työttömyyskassaan. Valitse sinulle sopivin ruotsalainen työttömyyskassa, tutustu sen jäsenehtoihin ja selvitä, miten toisessa Pohjoismaassa mahdollisesti ansaitsemasi vakuutuskaudet voidaan hyväksilukea.

Ruotsissa on monia erilaisia asumismuotoja. Ruotsiin muuttaessasi joudut miettimään, missä ja miten haluat asua ja millaisen asunnon haluat. Asunnon etsimisen voi aloittaa tutkimalla asuntoilmoituksia. Jos etsit omistusasuntoa, voit ottaa yhteyttä tulevan ruotsalaisen asuinkaupunkisi asuntoyhtiöihin. Voit etsiä niitä verkosta hakusanoilla ”fastighetsbolag” ja ”bostadsföretag”. Jos haluat ostaa Ruotsista talon tai huoneiston (bostadsrätt), voit ottaa yhteyttä kiinteistönvälittäjään (fastighetsmäklare) ja kysyä lisätietoja.

Ruotsiin muuttaessasi sinun pitää perehtyä verotukseen, väestörekisteröintiin, työttömyyskassan jäsenyyteen, työnhakuun ja sosiaaliturvaan ja selvitellä esimerkiksi koulunkäyntiin ja asunnon hankintaan liittyviä asioita. Tästä muistilistasta on apua, kun muutat Ruotsiin Suomesta, Norjasta, Tanskasta, Islannista, Ahvenanmaalta, Färsaarilta tai Grönlannista. Sinun tulee rekisteröityä Ruotsin väestötietojärjestelmään, jos aiot asua Ruotsissa yli vuoden.
Käy rekisteröitymässä ruotsalaisen muuttokuntasi verotoimistossa (Skatteverket). Ota mukaan passi ja siviilisäätysi osoittava virkatodistus sekä mahdollisten lastesi syntymätodistukset. Kun sinut on merkitty Ruotsin väestötietojärjestelmään, saat ruotsalaisen henkilötunnuksen. Myös entisen asuinmaasi henkilötunnus on edelleen voimassa. Jotkin maat vaativat, että sinun on ilmoitettava muutosta paikalliseen väestörekisteriin ennen maasta poistumistasi. Pohjoismaan kansalaiselta ei vaadita oleskeluoikeutta (uppehållsrätt) tai oleskelulupaa (uppehållstillstånd), jotta hänet voidaan merkitä Ruotsin väestörekisteriin.
Pohjoismaiden välillä on voimassa pohjoismainen verosopimus, jossa säädetään, mikä Pohjoismaa voi verottaa tuloa ja miten kaksinkertainen verotus vältetään. Jos muutat Ruotsiin tai työskentelet siellä, sinun kannattaa kysyä neuvoa sekä kotimaasi että Ruotsin veroviranomaiselta. Tarvitset verokortin, niin että työnantaja voi toimittaa palkastasi ennakonpidätyksen. Jos työnantaja ei tiedä ennakonpidätysprosenttiasi, työnantaja suorittaa ennakonpidätyksen verokorttiin merkittyä ennakonpidätysprosenttia suurempana.
Siksi sinun on tärkeää toimittaa verokortti työnantajallesi. Verokortin voit tilata Ruotsin verovirastosta (Skatteverket). Radio- ja televisiomaksu on yleisradiopalveluista perittävä yleinen maksu, joka kerätään verotuksen yhteydessä. Kuulut yleensä työskentelymaasi sosiaaliturvaan. Jos et ole töissä, kuulut pääsääntöisesti asuinmaasi sosiaaliturvaan. Pääsäännöstä on kuitenkin useita poikkeuksia, minkä vuoksi sinun kannattaa ottaa yhteyttä asuin-, työskentely- tai opiskelumaasi viranomaisiin ja selvittää, mitä sosiaaliturvasääntöjä tapauksessasi sovelletaan.
Jos tuot alkoholi- ja tupakkatuotteita maahan yli sallitun määrän, ota yhteyttä Ruotsin tullivirastoon (Tullverket). Jos muutat Ruotsiin Norjasta tai Islannista, ota yhteyttä Ruotsin tullivirastoon ja kysy lisätietoja. Jos haluat tuoda koiran tai kissan mukanasi Ruotsiin, sinun tulee perehtyä eläinten maahantuontisääntöihin. Kaikkien Ruotsissa pysyvästi asuvien koiranomistajien tulee rekisteröidä koiran ja omistajan tiedot Ruotsin maatalousviraston ylläpitämään valtakunnalliseen koirarekisteriin (Det centrala hundregistret).
Jos olet asunnonostoaikeissa, ota yhteyttä pankkiisi ja ota selvää lainamahdollisuuksistasi. Jos aiot myydä lähtömaassa sijaitsevan asuntosi Ruotsiin muuton yhteydessä, ota huomioon, että asunnon myyntivoitto on Ruotsissa veronalaista tuloa. Mikäli kaupat tehdään vasta Ruotsiin muutettuasi, asunnon myyntivoittoa verotetaan Ruotsin sääntöjen mukaisesti. Jos myyt lähtömaassa sijaitsevan asuntosi ennen kuin siirryt kirjoille Ruotsiin, asunnon myyntivoitosta ei peritä veroa Ruotsissa. Toisesta EU-maasta saa tuoda vapaasti muuttotavaroita Ruotsiin. Mietojen ja väkevien alkoholijuomien sekä tupakkatuotteiden tuontia koskevat kuitenkin erityissäännökset.
EU-/Eta-maan kansalaisella on oltava joko oleskeluoikeus tai perheenjäsesdfgnen oleskeluoikeus, jotta hänet voidaan merkitä Ruotsin väestörekisteriin. Kolmannen maan kansalainen voidaan merkitä Ruotsin väestörekisteriin, jos hänellä on oleskelulupa Ruotsiin ja oleskelun arvioidaan kestävän yli vuoden ajan. Ota yhteyttä lähtömaan postilaitokseen ja selvitä, miten voit sopia postin edelleenlähetyksestä uuteen osoitteeseesi Ruotsissa. Ruotsissa sinua pyydetään monesti todistamaan ikäsi ja henkilöllisyytesi henkilökortilla (id-kort), kun asioit apteekissa, pankissa tai kaupoissa.
Jos oleskelet Ruotsissa tilapäisesti, voit jatkaa myös kotimaan tilisi käyttöä. Kaikkia pankin tarjoamia neuvontapalveluja ja tuotteita ei kuitenkaan välttämättä tarjota ulkomailla asuvalle. Huomaathan myös, että jos olet muuttanut Ruotsiin vasta hiljattain, et ole Ruotsissa välttämättä samalla tavoin luottokelpoinen kuin kotimaassasi. Kotimaasi pankin laatimasta esittelykirjeestä voi tällöin olla apua.
Elämä Suomessa alkaa kesäkuussa muistuttaa Ruotsia HS katsoi kohta kohdalta, miten Suomen uusi tilanne vertautuu Ruotsiin, joka on epidemian alusta asti luottanut enemmän suosituksiin
Otteet ja todistukset väestötietojärjestelmästä - Suomi.fi Voit tilata todistuksen suomen-, ruotsin- tai englanninkielisenä. Lisäksi voit tilata todistukseen EU-käännöslomakkeen ja

WHEN
March 01, 2020 at 2:00am - 2pm
WHERE
stockholm
stockholm
stockholm 10005
Sweden
Google map and directions
CONTACT
osohay masum

Will you come?

Volunteer Sign the Motion to Amend Donate