(OPTAKTE PÅ TV!!!) Sverige Finland live stream & TV online on 09 januari 2023

Så ställer Sverige upp mot Finland

🔴WATCH📺📱👉 Sverige mot Finland LIVE

🔴DIREKTE-TV📺📱👉 Sverige mot Finland LIVE

Landslagsåret för Sveriges herrar sparkas i gång under måndagskvällen. Då ställs Blågult mot Finland på januariturnén i Portugal.

Efter söndagens träning bekräftade förbundskaptenen Janne Andersson hur startelvan kommer se ut mot Finland.

Lagkapten blir mittfältaren Samuel Gustafson, som var med det "riktiga" A-landslaget i november och då imponerade på Andersson mot både Mexiko och Algeriet.

Bredvid Gustafson får 18-årige debutanten Hugo Larsson chansen på det centrala mittfältet.

- Hugo är en extraordinär talang. Så mycket speltid som han fått i Malmö. Nu hade ju inte Malmö en kanonsäsong men man ska ju ta en tröja i det laget, och det har han gjort, säger Janne Andersson och fortsätter:

18-årige Hugo Larsson, född 2004, har tagit för sig på träningarna under lägret.

– Hugo är en extraordinär talang. Det går inte att komma ifrån sett till hur mycket han har spelat i Malmö. De har inte haft en kanonsäsong men man ska ändå ta en tröja i det laget, säger en imponerad Janne Andersson.

Vad gillar du bäst med Hugo?

– Helheten. Det är viktigt som spelare. Många här kan mycket och det gäller Hugo också. När du ser hans aktioner kan du inte tro att han bara är 18 år gammal. Han har ett väldigt vuxet sätt allaredan. En redan nu ganska färdig spelare.

– Hugo blir lite mer tvåvägsspelare i den här elvan och Samuel lite mer balanserade och den som hämtar. Men de kan förstås skifta och är inte låsta.

Hyllar Gustafson – igen
Lagkapten blir Häckens Samuel Gustafson. En spelare som Janne Andersson hyllat vid flera tillfällen.

– Samuel blev jag så imponerad i samband med landskamperna i november. En väldigt, väldigt bra fotbollsspelare. Påminner om Daniel Sjölund som jag hade i IFK Norrköping. En som alltid vet var han ska göra av bollen och som har... perceptionen som behövs. Samuel är en väldigt klok spelare. Det blir ett intressant innermittfält.

I offensiven ser han Moustafa Zeidan som en mer droppande anfallare, lite som Dejan Kulusevski, och unge AIK:aren Yasin Ayari en mer centrerande vänsterytter, som Emil Forsberg brukar vara i formationen.

– Så kan säga, utan att man måste lägga det trycket att de ska vara lika bra (som Forsberg och Kulusevski).

Matchens spelas 19.45 och sänds på TV4.

Leopold Wahlstedt - Andre Boman, Victor Eriksson, Hjalmar Ekdal, Noah Persson - Alexander Bernhardsson, Samuel Gustafsson, Hugo Larsson, Yasin Ayari - Moustafa Zeidan, Christoffer Nyman

WHEN
March 01, 2020 at 2:00am - 5am
WHERE
Post Avenue Portage
2672 Post Avenue Portage IN 46368
Post Avenue Portage, IN 46368
United States
Google map and directions
CONTACT
Keto Vai · · 1219-309-5785

Will you come?

Volunteer Sign the Motion to Amend Donate